Állítsuk be sav-bázis egyensúlyunkat, a PH értéket!

Talán a legfontosabb, de mindenképp elengedhetetlen folyamatról essék most szó!
Már XIX. században komoly kutatásokat folytattak egyes orvosi és tudós csoportok.  A XX. század elején már bőven volt a birtokukban oly mennyiségű bizonyíték, hogy bátran kimondhatták:

a legfőbb betegségek elsődleges okozója a test túlsavasodása.

Sajnos a gyógyszeripar maffiája és a mai napig többek közt általuk is korrumpált miniszterek, kormányok és befásult, általuk befolyásolt, nekik elkötelezett orvosok igyekeztek-igyekeznek elfojtani, figyelmen kívül hagyni a savasodás okozta betegségek fontosságát.
Hisz ha erre odafigyelnek az emberek az nekik nem lesz jó. Nem bírják majd eladni a mérgezőbbnél-mérgezőbb gyógyszereknek kikiáltott piruláikat, mérgeiket. A maradi orvosok pedig elveszítik a most lépten-nyomon hozzájuk járó, tőlük függő pácienseiket, illetve a gyógyszergyártóktól kapott jelentős mennyiségű kenőpénzeket. Velük szemben az általuk elnyomott és lenézett természetgyógyászat, már több évszázada hatékonyan alkalmazza a sav-bázis egyensúly beállítás jótékony hatású módszerét. 
Na de térjünk vissza az egészségünkhöz és lássuk, hogy miről is van szó. Testi-lelki egyensúlyunkról, valamint a boldog, egészséges és hosszú életünk kulcsáról van szó.
Amint a savas esők és a különböző savkészítmények használata szemmel követhető elváltozásokat hoz magával környezetünkben a mindennapokban, úgy testünkben is végbe mennek ezek a savak által okozott károsodási hatások.
Túlmodernizált világunkban a sok műanyag és túl urizált táplálékbevitelünknek köszönhetően, napról-napra rúgunk egy öngólt magunknak a halállal játszandó futball bajnokságunkon. Esszük a sok tartósítószert, színezéket, aromákat, érlelő és méreggázokat, műanyagokat, gyógyszereket, kemikáliákat, stb.

Ezek az anyagok véletlenül sem fognak kiürülni maguktól, szervezetünkből.

Gondoljon csak bele!

Ha naponta mindösszesen csak egyetlen 1 gramm méreg, salakanyag rakódik le szervezetünkben, akkor az egy év alatt 365 gramm, tíz év alatt 3650 gramm, és így tovább. Ezzel a mennyiséggel egyébként nagyon keveset mondtam, de így könnyebb számolnunk. Szóval fent említett mennyiség alapján, már egy 30 éves ember kb. 11 kilogramm méreg, salakanyagot hordoz magában. 40 éves korra ez már közel 15 kg, míg 60 éves korra olyan 22 kg-ra nő. Ne csodálkozzunk tehát, hogy életkorunk előre haladtával hízunk és különféle betegségektől, elváltozásoktól szenvedünk.

Ami hatalmas hiba és a naív szülők már a gyermekeiknek is ezt mutatják nem más, mint a televíziózás közbeni, vagy az olvasás mellett folytatott étkezés. Ekkor ugyan is agyunk elsősorban arra fog figyelni, nem pedig a bevitt táplálék helyes feldolgozására, megemésztésére.
Továbbá tudnunk kell azt is, hogy agyunktól, gyomrunkig kb. 20 perc alatt jut el a teltségi információ. Ám ha agyunk másra koncentrál, akkor csak eszünk-eszünk, holott lehet, hogy már régen megtelt a gyomrunk. Mivel így dugig esszük magunkat és a nyáltermelés sem működik megfelelőképp, borul az egész folyamat. Nem hiába a mondás is, mely szerint: egyszerre egy fenékkel, csak egy lovat lehet megülni!
Ha nem kezdjük el lúgosítani testünket akkor semmiféle, a salaktalanításra tett próbálkozásunk nem fog sikerrel járni, ami ugyanígy visszafelé is igaz! Hisz bélrendszerünk olyan, mint épületnek az alap, vagy tűzgyújtásnak a szikra: elengedhetetlen!!! Ha nem takarítjuk ki bélrendszerünkből az ott található mérgek és antibiotikumok, kemoterápiás szerek, stb. által kiölt és ott pangó bélflórát, bélbolyhokat, probiotic törzseket, akkor nem tudjuk beállítani sav-bázis egyensúlyunkat és megerősíteni immunrendszerünket. Fontos a bélrendszerünk helyreállítása tehát ahhoz, hogy utána bármibe bele tudjunk kezdeni.

Bélrendszerünk problémái következőképp ismerhetők fel legkönnyebben:
- bélgyulladások, alhasi fájdalmak
- gyomorégés
- gyakori csuklás
- felfúvódás
- székrekedés
- hasmenés
- aranyér, végbél problémák

Vannak azonban olyan tünetek, melyek nem észlelhetők általános diagnózisok felállításával, vagy nem is gondoljuk, hogy összefüggésben állhatnak az emésztőrendszerünk hibás működésével. Pl: arcunk színe, bőrünk álaga, pattanások, gerincfájdalmak, memória problémák, potenciazavarok és még a hasunk alakja is rengeteget elárul, emésztőrendszerünk egészségességéről.

Tudni kell, hogy védekezőképességünk, immunrendszerünk 70 %-a a bélrendszerünkben képződik, található.

Ha itt baj van, akkor mindenhol! Nincs még egy ilyen fontos, sokoldalú és nélkülözhetetlen testrészünk, mint a bélrendszerünk!

Napjainkban egyre inkább elismerik, belátják és támogatják egyes korunkkal haladó orvosok is a kutatók által már régen bizonyított és alátámasztott tényt, mely szerint testünk elsavasodása a kiváltó oka betegségeink kialakulásának több, mint 90 %- ért.

Az emberi test normál PH (potentia hydrogenii) /a hidrogén ereje/ értéke: 7,35 - 7,45 közötti tartományban helyezkedik el. 7,0 a semleges pl. tiszta víz.  7,0-tól lefelé savas, míg fölfelé lúgos.

Ha ettől az értéktől csak egyetlen egységgel is eltér testünké bármely irányba, akkor már erősen érezhető gondok léphetnek fel.

Nagyon fontos tehát, hogy évente egyszer mérjük meg testünk PH értékét!

PH értékünket számozott lakmuszpapíron végzett tesztekkel ellenőrizhetjük a legkönnyebben.
- reggeli vizeletünkből, mielőtt még ettünk vagy ittunk volna!
- majd mérjünk ismét reggeli után egy-két órával
- ebéd előtt ismét végezzünk egy mérést
- ebéd után két-három órával ismét mérjünk
- vacsora előtt is
- vacsora után két- három órával, de maximum 22 : 00 óráig!

Ez azért fontos, mert veséink este 19-21 óra közt választanak ki legaktívabban.

Készítsünk egy táblázatot, melyet pontosan kitöltünk a mérési nap folyamán és az oda került adatok alapján, vonjunk átlagot!

A mérés napján ne próbáljunk meg egy napra szentté válni, hisz azzal magunkat csapjuk be! Ha eddig hanyagoltuk a reggelizést és kannaszám ittuk a kávét, akkor a mérési napon is hasonlóképp tegyünk! Majd ha megláttuk a riasztó eredményt, utána kezdhetünk elgondolkozni a dolgokon.
Amennyiben testünk, szervezetünk, szerveink tökéletesen működnek és a bevitt táplálék, valamint az életvitelünk is megfelelő, valószínűleg nem fogunk elsavasodni.

Az elsavasodás előidézői például:
- rendszertelen életvitel
- stressz, idegi túlterheltség
- hibás, helytelen táplálkozás
- műanyag divatélelmiszerek, gyorsételek, édességek
- szénsavas italok fogyasztása
- élvezeti cikkek
- túlzott alkoholfogyasztás
- túlzott kávéfogyasztás
- gyógyszerek, művitaminok, aszpirin, stb.
- cukorbetegség
- hasnyálmirigy problémák
- kevés folyadékfogyasztás
- vérszegénység
- kevés alvás
- depresszió
- emésztési zavarok
- koplalás
- vesebetegség és veseműködési problémák
- légzési zavarok
- dohányzás
- ballasztanyagok hiánya a testben
- túlzott fehérjebevitel

A túlsavasodás tüneteit könnyen felismerhetjük magunkon.
A savak ugyanis elsősorban a kötőszövetekben és a zsírszövetekben rakódnak le. Később aztán a végső, vagyis a halál utcájának célegyenesébe jutva elkezdődik az ér-rendszer és a belek savasodása, majd jön a csontritkulás, izomsorvadás, sorozatos betegségek, végül pedig a halál.
Mivel testünket már 30 éves korunkra elárasztják a salakanyagok és a savak, szerveink és testrészeink ettől kezdve napról-napra egyre inkább betegségek és nehézségek célpontjaivá válnak. A savasság foka befolyásolja a sejtmembránok (sejtfalak) rugalmasságát, áteresztőképességét. Továbbá a hormonok és enzimek működése is nagyban múlik rajta.
Testünkben és szerveinkben nem mindenhol egyezik PH értékünk és ez így van rendjén. Például a verejtékünk kb. PH 5-ös, hasnyálmirigyünk PH 10-es, gyomrunk pedig igen savas PH 1 - 2,8-as  értékeken működnek megfelelően. Ezért véletlenül se kezdjünk ész nélküli lúgosításba! Az ugyanis igen komoly következményekkel járhat. /erős gyomor és emésztési zavarok, továbbá hasmenés, stb./ A gyógyszeres és egyéb, bizonytalan eredetű lúgosító eljárásokat tehát mindenképp ajánlatos elkerülni! Nagyon fontos az is, hogy ne gátoljuk meg a verejtékezést! Mivel azon keresztül igen sok sav és méreganyag távozik. Bőrünk és vérkeringésünk is meghálálja ha a tejsavas erjedést szűntetjük meg, nem pedig a természetes verejtékképződést. Ha elvégzünk egy salaktalanító-méregtelenítő kúrát és elfeledjük a különböző méreganyagokkal tele hónalj stifteket, akkor gyönyörűen helyre fog állni a természetes mennyiségű verejtékezésünk, méregtelenítésünk. /Hónalj stiftet lehet használni, de csak olyat amelyik nem tartalmaz alumíniumot és cirkóniumot, nitrátok formájában sem!!!

Lássuk, hogy mit érhetünk el a sav-bázis egyensúly beállításával:
- erősödik immunrendszerünk
- megszűnnek túlsavasodás okozta emésztési problémáink
- megszűnik túlzott gyomorsav mennyiségünk
- megszűnik a fáradékonyságunk és levertség érzetünk
- megszűnnek keringési zavaraink, fejfájásaink
/legyen az migrén, zsibbadás, hideg végtagok, szédülés, vérnyomás problémák, érszűkület, stb./
- javul körmünk, hajunk, bőrünk állapota
- megszűnik a köszvény és a reuma kellemetlen fájdalomhalmaza
- erősödik csontozatunk, fogazatunk
- megszüntethető a cellulitisz
/ Narancsbőr ellen a mai napig nem ismer más,
ténylegesen és tartósan megszüntető lehetőséget a tudomány! A sok
csodakrém, elektromos kezelések és egyéb hókusz-pókuszok semmit sem érnek,  hisz a kiváltó ok egyik esetben sem kerül megszűntetésre!/
- tartós testsúly normalizálódást /fogyás, hízás kinek-melyikre van szüksége/

Lúgosítani csak szakember közreműködésével szabad!
Nem boríthatjuk fel szerveink bázisegyensúlyát önfejűen és mohón!
BELÉPÉS
PARTNEREINK

Ön a(z) 575190. látogató.